Uitreiking Van Praagprijs

Wellicht heeft u al via verschillende media vernomen dat de Van Praagprijs dit jaar op vrijdag 21 juni wordt uitgereikt aan de eigenzinnige filosoof Henk Oosterling. Hij ontvangt deze prijs voor zijn oeuvre en de manier waarop hij filosofie 'bedrijft', zowel in zijn eigen leven, aan de Erasmus Universiteit als in de Rotterdamse achterstandswijk Bloemhof, met het project 'Rotterdam Vakmanstad'.
Oosterling: "Ik ben vanuit de bagger naar deze bovenwereld gekropen. Die kans wil ik de jongeren ook geven. Als ze dat willen." Zijn methode: basale skills aanleren door judo, tuinieren, koken en filosofie.
U kunt hem ontmoeten in 'Het Sieraad' in Amsterdam tijdens de uitreiking. Een avond die in het teken staat van inhoud geven aan onze keuzevrijheid onder het motto 'Durf te kiezen'. Met voordrachten van Henk Oosterling, Daan Roovers (juryvoorzitter en hoofdredacteur van Filosofie Magazine) en Boris van der Ham met ook Rotterdamse muziek: DWDD huisband The KIK en een actief pauzeprogramma: speeddaten met humanistische keuzecoaches en 'Over de keuzestreep' met Joep Schrijvers.
Voor het eerst reikt Boris van der Ham dan ook een aanmoedigingsprijs uit aan filosoof Aetzel Griffioen. Hij is hoofdco÷rdinator van 'Rotterdam Vakmanstad' en krijgt de aanmoedigingsprijs voor zijn project demeent.org.
Toegang is gratis, wel graag zo snel mogelijk aanmelden, vˇˇr 14 juni, in verband met het aantal beschikbare plaatsen, via de website www.vanpraagprijs.nl. Bij uw aanmelding ontvangt u gelijk een toegangskaart.

Geplaatst op woensdag 5 juni 2013

Alle nieuws items

Nieuwsflits

Meld je aan voor de e-mail nieuwsflits van het Humanistisch Verbond, afd. Noord-Holland Noord