Najaarsprogramma afdeling Noord Holland Noord

Onze nieuwe activiteitencommissie heeft een prachtig najaarsprogramma voor u georganiseerd. We hopen van harte u te kunnen verwelkomen op één van de Humanistische Cafés in Alkmaar of Purmerend. Alle cafés zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.
In Alkmaar bieden we vanaf 21 september de Introductiecursus Humanisme aan.
In Purmerend start op 9 november de cursus Moderne Levenskunst.

INTRODUCTIECURSUS HUMANISME, voor inzicht en inspiratie.
Alkmaar: Op donderdag 21 september 2017 vanaf 19:30 uur tot 22:00 uur.
Stap in de rijke traditie van het humanisme.
De cursus is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in humanisme en filosofie.
Met inleidingen, presentaties, filmpjes en teksten komt onder begeleiding van de ervaren docent Peter de Wit de humanistische traditie tot leven.
De cursus vindt plaats in Alkmaar in De Alkenhorst op 4 achtereenvolgende donderdagavonden van 19:30 - 22:00 uur  in de Schelfhoutlaan 4. De kosten zijn € 70,- voor leden van het Humanistisch Verbond en € 120,- voor niet-leden. Voor mensen met een minimuminkomen gelden aangepaste prijzen. Verdere informatie kunt u vinden op www.cursushumanisme.nu
Aanmelden kan tot 14 september via www.cursushumanisme.nu

HUMANISTISCH CAFÉ
Alkmaar: maandag 25 september, 20.00 uur in Grandcafé Koekenbier, Kennemerstraatweg 16.
Purmerend: zondag 1 oktober, 14.00 uur in De Speelzaal, Violenstraat 6.
'De toverkracht van vragen'
Laat je in de workshop inspireren door het levenskunstspel, dat bestaat uit 52 kunstkaarten, een thema en drie vragen. We gaan deze avond onderzoeken welke invloed vragen op ons hebben. Vragen toveren antwoorden tevoorschijn zonder dat je er diep over na hoeft te denken.  Vragen van kwaliteit geven antwoorden van kwaliteit. Daarom is het zo belangrijk om goede vragen te stellen. Dit gaan we vanavond spelenderwijs onderzoeken met behulp van het levenskunstspel. De workshop wordt gegeven door Anky Floris. Voor meer informatie: http://www.humanistenforum.nl/agenda.php

HUMANISTISCH CAFÉ
Purmerend: zondag 22 oktober, 14.00 uur in De Speelzaal, Violenstraat 6.
‘De Goede Dood’ toneelstuk uitgevoerd door het Purmerender Stadstoneel.
Een doodzieke man besluit weloverwogen tot euthanasie. Hij bespreekt het met zijn vriendin, hij prikt een datum met zijn arts, met wie hij al jaren bevriend is. Hij is zeker van zijn zaak. Wat doet dat met zijn naaste omgeving? Met zijn dochter, zijn broers, zijn geliefde en de dokter? Bernhard blijft vastbesloten: “ Ik heb niks te maken met de dood. De dood is van jullie. Het sterven is van mij.”

HUMANISTISCH CAFÉ
Alkmaar: maandag 23 oktober, 20.00 uur in Grandcafé Koekenbier, Kennemerstraatweg 16.
Niek van der Veen met een lezing over ‘Alternatieve Ontwikkelingshulp’.

CURSUS MODERNE LEVENSKUNST: 'Levenskunst maak je zelf'.
Purmerend: De cursus wordt gegeven op donderdagavond 9, 16, 23, 30 november en 7, 14 december 2017.  De cursus is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in humanisme en filosofie.
Niets is menselijker dan levensvragen te stellen. Hoe sta ik in de wereld? Hoe maak ik mijn keuzes? Wat is een goed leven en wat vind ik waardevol?
In de levenskunst, heel belangrijk binnen het humanisme, draait het om de vraag hoe moet ik leven? Centraal staan het belang van zelfkennis, het invullen van vrijheid en de betekenis van vriendschap. Met inleidingen, presentaties, filmpjes en teksten komt onder begeleiding van de ervaren docent Silvia Benschop de humanistische traditie tot leven.
De cursus vindt plaats in Activiteitencentrum Prinses Marijke, Violenstraat 6 in Purmerend vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur. De kosten zijn 110,- voor leden van het HV en 160,- voor niet leden. Voor mensen met een minimuminkomen gelden aangepaste prijzen. Verdere informatie en aanmelden via www.cursushumanisme.nu

HUMANISTISCH CAFÉ
Purmerend: zondag 26 november 14.00 uur in De Speelzaal, Violenstraat 6.
Alkmaar: dinsdag 28 november 20.00 uur in Grandcafé Koekenbier, Kennemerstraatweg 16.
Toneel: Actrice Els Buitendijk speelt haar voorstelling ‘CAMILLE CLAUDEL, in de schaduw van RODIN’. In de mannenwereld van de 19e eeuw had Camille Claudel het talent en de enorme drijfveer een carrière als beeldhouwster te beginnen. De grootste invloed op haar leven had de beeldhouwer Auguste Rodin. Hoe hij haar kon maken en tenslotte kon breken is een rode draad in de voorstelling.
Geplaatst op woensdag 16 augustus 2017

Alle nieuws items

Nieuwsflits

Meld je aan voor de e-mail nieuwsflits van het Humanistisch Verbond, afd. Noord-Holland Noord